Kuchnia

Kulinarnia .

Trufle czekoladowe

200 g gorzkiej dobrej czekolady
50 g margaryny
20 g cukru pudru
20 g posiekanych pistacji
20 g wiórków kokosowych
2-3 łyżki kakao

Czekoladę zetrzyj na drobnej tarce, rozpuść nad garnkiem z parującą wodą, tak by naczynie z czekoladą nie dotykało lustra parującej wody. Do rozpuszczonej czekolady dodaj cukier oraz margarynę, wymieszaj i włóż do lodówki na około godzinę.
Po schłodzeniu oprósz dłonie kakao. Łyżeczką nabieraj masę czekoladową i dłońmi uformuj kulki. Trzy z nich obtocz w posiekanych pistacjach, kolejne trzy w wiórkach kokosowych, a ostatnie w kakao. Włóż do papierowych muffinkowych foremek i przechowuj w lodówce maksymalnie 2-3 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation