Kuchnia

Kulinaria

Zapiekanka ziemniaczana z fetą

Przepis dla 4 osób.

Składniki:
- 800g ziemniaków sałatkowych, pokrojonych w plastry o grubości 1 cm
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki rozgniecionego czosnku
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g orzeszków piniowych
- 125 g pokruszonej fety

Sposób przygotowania:
Rozgzać piekarnik do 200 oC. W naszyniu do zapiekania ułożyć ziemniaki, cebulę, czosnek, pomidorki, orzeszki, polać oliwą, wymieszać. Piec 25 minut, raz mieszając składniki w trakcie pieczenia. Dodaj fetę, wymieszaj i piecz jeszcze 5 minut - sprawdź, czy ziemniaki zdążyły zmięknąć. Dopraw do smaku. Podawaj gorące.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation