Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zupa szpinakowa
Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 litr bulionu z kostki
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
4 jajka na twardo
4 łyżki śmietany
sok z cytryny
sól, pieprz, słodka papryka
Przygotowanie:

Szpinak wrzuć do garnka dodaj masło, zalej bulionem i gotuj 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i sokiem z cytryny.
Zupę dokładnie zmiksuj i zabiel śmietaną. Przelej do miseczek i dodaj posiekane jajka. Możesz posypać koperkiem i udekorować papryką. Doskonale smakuje z hrupiącymi grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation