Kuchnia

DANIA OBIADOWE

schabowe paluszki w panierce z sera - składniki:
500 g schabu bez kości
2 jajka
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki startego żółtego sera
3 łyżki oleju
sól
pierz
schabowe paluszki w panierce z sera - sposób przygotowania:
schab umyj, osusz pokrój na plastry o grubości ok. 1,5 cm, a następnie na paski. posyp solą i pieprzem, obtocz w mące, w roztrzepanych jajkach i na koniec w żółtym serze. na patelni rozgrzej olej, smaż schabowe paluszki na rumiano z każdej strony. po smażeniu przekładaj je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. rada: zamiast sera możesz użyć panierki z sezamu, drobno rozkruszonych płatków kukurydzianych lub płatków migdałowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation