Kuchnia

Głodomory

Tzatziki

Składniki:
- 1 ogórek
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- ok. 1/2 pęczka koperku
- 1 łyżka posiekanej mięty (najlepiej pieprzowej)
- przyprawy: sól

Sposób przyrządzania:
Ogórka obierz i przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w kosteczkę lub zetrzyj na tarce z dużymi otworami. Czosnek obierz i rozgnieć go, koperek opłucz pod wodą, wysusz i drobno posiekaj, listki mięty również umyj, osusz i posiekaj. Do wyższego naczynka włóż wszystkie posiekane składniki, przypraw solą, dodaj oliwę, ocet i wymieszaj. Całość zalej jogurtem, wymieszaj i schłodź w lodówce. Przybierz koperkiem lub miętą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation