Kuchnia

Grill

Grillowany camembert z jabłkiem przepis

Ciągnący się ser i przypieczone jabłko razem smakują doskonale

danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas: 1-30 min

Grillowany camembert z jabłkiem - SKŁADNIKI:
Na 2 porcje
1 jabłko
125 sera camembert
Garść roszponki
2 duże liście sałaty masłowej
3 truskawki
Pieprz kolorowy
Ocet balsamiczny
Grillowany camembert z jabłkiem - PRZYGOTOWANIE:
Krążek ser przeciąć w poprzek na pół. Ułożyć skórką do dołu na grillu. Jabłko porządnie umyć, pokroić w poprzek na plastry (potrzebujemy 4 plastry). Ułożyć na grillu. Smażyć około 3-4 minut aż owoc lekko zbrązowieje a ser będzie miał przypieczoną skórkę. Sałaty i truskawki umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, listki roszponki wraz z sałatą rozsypać na 2 talerze. Truskawki przekroić wzdłuż na 4 ułożyć na brzegu talerza. Na środku sałaty położyć gorący ser, przykryć jabłkami, posypać kolorowym pieprzem i polać octem balsamicznym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation