Kuchnia

Zapiekanki, makarony, fast-foody itp.

Spaghetti z groszkiem i kozim serem

Składniki na 2 porcje:
150 g makaronu spaghetti
25 g (2 plastry) wędzonego boczku
1 cebula dymka
1 ząbek czosnku
1/4 szklanki białego wina
50 ml śmietany 30%
50 ml jogurtu naturalnego
1/4 bulionu warzywnego
100 g koziego sera kremowego
1 szklanka groszku, rozmrożonego
skórka otarta z 1/2 cytryny
natka pietruszki
sól, pieprz

Wstawić makaron do gotowania. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, włożyć boczek, smażyć chwilkę, aż się wytopi. Cebulę i czosnek posiekać. Dodać do boczku, podsmażyć. Zalać winem, jogurtem, śmietaną i bulionem. Zredukować o połowę. Dodać groszek oraz ser kozi. Mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gotowy sos wymieszać z makaronem, posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation