Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SERNIK NA ZIMNO W PASKI.

Składniki
na tortownicę 26cm:
1kg twarogu 3x mielonego
3 galaretki +1 na wierzch
kolory wg. gustu i smaku
1 szklanka cukru pudru
biszkopty lub biszkopt z 3 jaj
ewentualnie owoce

Twaróg zmiksować z cukrem pudrem.
Podzielić na trzy części.
Pierwszą galaretkę rozpuścić
w 1 szklance wody, ostudzić.
Wymieszać z pierwszą częścią sera.
Wylać na biszkopty lub biszkopt.
Jeśli na to pierwsze
to masę najpierw
doprowadzić do lekkiego
stężenia bo w innym razie
biszkopty wypłyną na wierzch.
Wstawić do lodówki
do całkowitego stężenia masy.
Tak samo postąpić z drugą i trzecią częścią.
Na wierzch wylać ostatnią galaretkę
rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody.
Można pod nią położyć owoce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation