Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pyzy twarogowe - Dukan

Pyzy z mięsem
A oto proszę państwa PYZULE :)
Przepis zasięgnięty od Ani , której przepisy są świetną inspiracją dla osób na diecie Dukana, jak również są przepyszne :)
Aniu - jesteś po prostu SUPER kuchareczką :)

Ja swoją wersję pyz, zrobiłam z takiej oto ilości składników.

250 dag twarogu odciśniętego
1 białko
2 łyżki skrobii
mięsko, pasztet, bądź cokolwiek mięsnego, które może służyć za nadzienie i które lubimy.
sól

Twarożek odciskamy, najlepiej papierowym ręcznikiem, mieszamy z białkiem i 2 łyżkami skrobii oraz lekko dosalamy. Nabieramy na łyżkę, formujemy kulkę, rozpłaszczamy i tak jak zwyczajne pyzy nadziewamy i zamykamy. Gotowe gotujemy 2-3 min. we wrzącej wodzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation