Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe - SKŁADNIKI:
3,5 łyżki otrębów owsianych
1,5 łyżki skrobi kukurydzianej
4 jajka
1 łyżka kakao
150g jogurtu naturalnego
słodzik/cukier/miód
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat czekoladowy
dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny


Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe - PRZYGOTOWANIE:
Żółtka, skrobię, jogurt i otręby miksujemy. Słodzik rozkruszamy, razem z proszkiem, i aromatem dodajemy do masy, znów miksujemy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy do foremek. Na górze ozdabiamy żurawiną. Babeczki pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation