Kuchnia

dżemy,przetwory,pikle,konfiyury

Marynata do ryb

Składniki:

1 cytryna
1 pomarańcz
2 łyżki miodu
200 ml białego wina
3 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
1 cebula
Łyżka gorczycy
Kilka liści laurowych
Kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego
Łyżkę koperku suszonego
2-3 szklanki wody niegazowanej


Sposób przygotowania:

Przygotować miskę do której należy wrzucać poszczególne składniki. Cytrynę i pomarańcz pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w talarki, czosnek także. Dodać wszystkie przyprawy, miód, oliwę i zalać wszystko winem. W zależności od posiadanej ilości ryb wlewamy tyle wody aby pokryć nasze dzwoneczki. I w takiej marynacie zostawiamy naszą rybę przez całą noc. Jutro dalsze działania z karpiem i łososiem…
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation