Kuchnia

Deser

deser z kaszy jaglanej

Składniki (na 4 porcje):
1 szklanka kaszy jaglanej
3 jabłka
odrobina soku z cytryny
2-3 łyżki syropu z agawy/miodu/cukru
100-150 ml śmietanki kremówki
garść migdałów w płatkach

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić.
Jabłka pokroić na małe kawałki i dusić do miękkości z odrobiną soku z cytryny i syropem/cukrem/miodem. Ostudzić.
Śmietankę ubić na puszystą pianę.
Migdały uprażyć na suchej patelni.
W kubeczku/szklance układać poszczególne warstwy: kaszy, jabłek i śmietanki.
Całość udekorować uprażonymi na suchej patelni migdałami w płatkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation