Kuchnia

gril

Nadziewane bułki na grilla

5 bułek
1 czerwona papryka
1 pomidor
5-6 pieczarek
1 cebula
150 g sera żółtego
przyprawy (pieprz, bazylia, oregano, chilli czy co kto jeszcze lubi ;)
sól

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, dodajemy szczyptę soli i podsmażamy na patelni. Przestudzone mieszamy z papryką i pomidorem (paprykę kroimy w kostkę, pomidora sparzamy, obieramy i również kroimy w kostkę). Przyprawiamy według uznania. Dodajemy starty ser. Na każdej bułce robimy nieduże nacięcie i ostrożnie wydłubujemy przez nie środek bułki. Miękkie części bułek mieszamy z farszem. Farsz nakładamy do wydrążonych bułek.

Każdą bułkę owijamy folią aluminiową i kładziemy na grilla. Pieczemy bułki około 1 godziny – żeby farsz zagrzał się a ser roztopił.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation