Kuchnia

kuchnia

Składniki dla 4-5 osób:
300-400g makaronu spaghetti
1 brokuł

Składniki na sos:
1 mała cebula
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki mleka (letniego)
80g sera żółtego
sól, pieprz

Brokuła umyć i podzielić na małe różyczki.
Wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 minut.
Odcedzić. Makaron ugotować al dente.
Na sos w garnku lub dużym rondlu
rozpuścić masło. Wrzucić pokrojoną drobno cebule
i zeszklić. Dodać posiekany czosnek i smazyć chwilkę.
Wsypać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc. Wlewać po
trochu mleko ciągle mieszając. Doprawić do smaku,
wrzucić starty ser oraz brokuła. Na końcu makron.
Całość wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation