Kuchnia

kuchnia

chwytać marzenia: Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami.


Potrzebujemy:
- 500g kurczaka
- 400g pieczarek (następnym razem dam więcej)
- trochę żółtego sera
- por
- przyprawa do kurczaka lub przyprawa gyros
- zioła prowansalskie (niekoniecznie)
- mleko
- mąka
- jajka
- sos pieczarkowy (u mnie z torebki)



Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do kurczaka lub gyrosem oraz sporą ilością ziół prowansalskich. Odstawiamy na trochę do lodówki, by kurczak się zamarynował, po czym smażymy. Pieczarki kroimy w plastry i na osobnej patelni również smażymy, następnie dodajemy do nich pokrojony por. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki farszu razem łączymy i dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki. Układamy nadzienie na każdym naleśniku i zawijamy je wobec własnych upodobań - u mnie akurat w rulon.



Naleśniki podsmażamy, by wszystko było ciepłe i bardziej chrupiące. Zaś sos pieczarkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu albo robimy swój własny sos. Polewamy nim naleśniki. Wyszło mi ich, aż 11! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation