Kuchnia

Przepisy

Ciasto Rafaello:
składniki: 3 opakowania słonych krakersów, 250g wiórków kokosowych, 1 cukier wanilinowy, 1/2 litra mleka, 250 g margaryny do pieczenia, 3/4 szkl cukru, 2 żółtka, 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2 czubate łyżki budyniu.
do żółtek dodać 1/2 szkl. cukru, cukier wanilinowy i utzrec to. Nastepnie dodać mąkę, budyń i 1/2 szkl mleka i wymieszać mikserem. Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru, dodac utzrte żółtka i wymieszac i gotować. Gotować minutę. zostawiamy by wystygło.
Masło ucieramy miksrerem ok. 4 min. Do ostudzonej masy budyniowej powoli dodajemy masło i mieszamy mikserem ( nie ucierac za długo bo sie zważy ) dodać 150 g wiórków. Na spodzie blachy układamy krakersy i na to masa budyniowa , układamy tyle warstw ile nam starczy. Wstawiamy do lodówki na 3 godz. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation