Święta i uroczystości

Kulinarna Wielkanoc

Pascha waniliowa z bakaliami
50 dag twarogu
3 żółtka
10 dag masła
10 dag cukru pudru
cukier waniliowy
1/2 szklanki śmietany kremówki
5 dag orzechów włoskich
5 dag rodzynek
Rodzynki sparzyć, osączyć. Orzechy posiekać. Twaróg dwukrotnie zemleć. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając, dodawać po żółtku, następnie po porcji sera. Wlać śmietanę, nadal ucierać.

Do puszystej masy wsypać orzechy i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do salaterki wyścielonej wilgotną gazą, wstawić na kilka godzin do lodówki.

Gotową paschę wyjąć, przełożyć na talerz, zdjąć gazę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation