Inne

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Składniki

4 duże jajka (6 małych)
3/4 szkl. cukru,
3/4 szkl. mąki,
1 budyń śmietankowy (bez cukru),
1 łyżeczka proszku do piecz.,
1 łyżeczka octu




Wersja do druku
Wyślij przepis
skomentuj


Wysoki i puszysty biszkopt !!! Zawsze się udaje !!!!
Ważne w tym przepisie jest to aby produkty dodawać do siebie w odpowiedniej kolejności, mianowicie:

W pierwszej kolejności proponuje oddzielić białka od żółtek, żółtka razem z proszkiem do pieczenia i octem wymieszać łyżeczką w szklance - mikstura zacznie rosnąć, nie denerwować się :)
Białka ubić na sztywno
Dodać cukier - ubić,
Dodać "miksturę" z proszku, octu, żółtek - ubić,
Dodać mąkę i budyń - lekko wymieszać łopatką.
Wylać na blachę i wstawić do lekko podgrzanego piekarnika.
Piec ok 15 - 20 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation