Kuchnia

Dietetycznie

Dietetyczny sernik pod pierzynką
To moje dzisiejsze śniadanie, upiekłam go wczoraj wieczorem więc dziś nie musiałam już nic robić tylko go pokroić, sernik jest bardzo prosty w przygotowaniu i składa się z niewielu produktów jak większość serników na moim blogu;)
dopiero co weszłam do mojego poznańskiego lokum i jem na szybko serek wiejski, po męczącej podróży pociągiem na prawdę nie mam siły na nic innego, najchętniej poszłabym już spać, ale czeka mnie walka z prezentacją na seminarium ;/ weekend minął tak szybko, jak każdy, zanim się obejrzymy będzie już następny


Składniki:
500g sera chudego białego (Emilka)
2 jajka
1 łyżka budyniu waniliowego
ekstrakt waniliowy
1,5 łyżki stewi (wg. smaku)
Sposób przygotowania:
Ser, ekstrakt, budyń, 2 żółtka, 1 łyżkę stewi miksujemy razem
masę serową przekładamy do małego żaroodpornego naczynia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni
około 3 minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką stewii
po upływie 30 minut wyciągamy sernik, a na wierzch wykładamy ubite białka
wkładamy sernik ponownie do piekarnika na około 10-15 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni
najlepiej smakuję na zimno ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation