Kuchnia

Przepisy

Moje pieczenie
Tarta z cukinii i twarogu
Składniki:

ciasto kruche:
15 szklanki maki
szczypta soli
125 g masla, zimnego
2 duze zoltka z jajek z wolnego chowu
2 lyzki lodowatej wody

Wykonanie:

Składniki wrzucamy do malaksera i ucieramy z nich ciasto. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki.


Skladniki farsz:

2 cukinie, średnie, nie za duze, zolta i zielona
kostka twarogu
sol
pieprz
2 białka
1 jajko
pól szklanki mleka
pól szklanki Śmietanki 30%

Wykonanie:
Skaldniki wymieszać i przyprawic.

Ciasto wyjąc z lodówki, rozwalkowac, ulozyc w formie do tarty, wylać na to masę serowa, pokrojone w cieniutkie plastry, wzdloz, cukinie, układamy na masie, tak, zeby utworzyły formę platkow kwiatu.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C, okolo 40 minut. Sprawdzać, zeby się nie przypaliło. Gdy masa się zetnie, tzn, ze tarta gotowa..

Podajemy na ciepło lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation