Kuchnia

torty

Wyśmienite ciasto cappucino


Skład biszkopt:

4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Skład masy budyniowej:

2 budynie o smaku śmietankowym
1 1/2 szklanki mleka
1 kostka margaryny
rodzynki wiórki kokosowe, płatki migdałowe

Skład masy kawowej:

2 śnieżki Winiary
1 łyżka żelatyny
1 szklanka mleka
3 saszetki kawy cappuccino


Sposób przyrządzenia:
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i ubijać. Następnie dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp.180*C przez ok. 20 min. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i masę kawową.
Masa budyniowa: Budyń ugotować, przestudzić połączyć z miękką margaryną i bakaliami.
Masa kawowa: Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę schłodzić. Zimne zmiksować ze śnieżynkami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie 100ml., ostudzić i połączyć z masą kawową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation