Kuchnia

Zdrowe odżywianie.

Talarki brokułowe | mamypomysl.pl

Opis:
Jeśli dziecko nie lubi warzyw, spróbuj zaproponować mu coś, co przypomina jedną z jego ulubionych potraw.
Sk3adniki:
500 g pora,
różyczki brokułowe ze średniej wielkości brokuła,
400 g sera typu Gouda,
5 jajek,
1 stołowa łyżka mąki ziemniaczanej,
gałka muszkatołowa, pieprz, sól,
garść pokrojonego szczypiorku,
250 g bułki tartej,
olej do smażenia.
Wykonanie:

Warzywa dokładnie umyć, łodygi pora przekrój na pół a następnie pokrój go w cienkie paseczki. W niewielkiej ilości wody ugotuj brokuły wraz z porem. Po odcedzeniu rozdrobnij warzywa za pomocą widelca lub blendera na papkę. Żółty ser zetrzyj na tarce, a szczypiorek pokrój. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z jedną łyżką wody, wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Z masy formuj talarki, obtaczaj w bułce tartej i smaż na średnim płomieniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation