Moda damska

torebki

Surówka z białej kapusty
2 kg białej kapusty
2 marchewki
2 czerwone papryki
główka czosnku
1/2 szklanki oleju
zalewa:
1,5 szklanki wody
1 szklanka cukru
3/4 szklanki octu
2 łyżki soli

Kapustę umyć i usunąć wierzchnie liście i poszatkować.
Czosnek obrać i drobno posiekać. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda i skroić w drobne paseczki.
Wszystko ze sobą wymieszać. Z podanych składników ugotować zalewę.
Gorącą zalać warzywa i odstawić na noc. Rano dodać olej i ponownie wymieszać.
Włożyć do słoików i nie pasteryzować.
Można przechowywać w lodówce do około 2 miesięcy .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation