Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

szaszłyki z kiełbasy z warzywami
przepis-
MojeTworyPrzetwory: grill

Składniki:

5 złotych kiełbasek
1 mała cukinia
2 czerwone cebule
kilka młodych cebulek dymek
6-8 pomidorków cherry
świeży tymianek
świeżo zmielony pieprz czarny
2 łyżeczki oliwy extra virgin


Przygotowanie:

kiełbasę pokroić na 1,5-2 cm plastry
cukinię umyć i pokroić na 0,5 cm plasterki, czerwoną cebulę obrać i na 4-ry, pomidorki umyć, osuszyć
na szaszłykowe patyczki nabijamy na przemian kiełbasę i warzywo
układamy nasze szaszłyki na grillu, kiedy już delikatnie się zrumienią, dodajemy pomiędzy szaszłyki gałązki świeżego tymianku i delikatnie polewamy warzywa oliwą, pieczemy je do uzyskania ulubionego stopnia wypieczenia
podajemy z chrupiącym pieczywem czosnkowym i ulubionym ketchupem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation