Kuchnia

food

Kruche, i to bardzo, ciasto z budyniem i śliwkami

Składniki:
200g CIASTO: mąka pszenna,
100 g mąka kukurydziana,
1/4 łyżeczki Sól,
5 łyżek cukier,
150 g masło,
1 jajko,
2 op. BUDYŃ: budyń waniliowy,
5 łyżek cukier,
1 szczypta Sól,
1 łyżeczka esencja waniliowa,
750 ml mleko,
ok. 600 gram śliwki,
100g KRUSZONKA: mąka pszenna,
2 łyżki mąka kukurydziana,
100 g cukier,
100 g masło,
2 łyżki wiórki kokosowe,
5 łyżek płatki migdałowe

Żeby Was zachęcić pokażę najpierw gotowe, przekrojone ciasto i teraz dopiero przepis :-)
CIASTO - mąki przesiałam, zmieszałam z solą i cukrem, dodałam zimne masło i roztarła palcami jak na kruszonkę. Gdy grudki tłuszczu nie były już wyczuwalne dodałam jajko i zagniotłam ciasto.

-------> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/161174/kruche-i-to-bardzo-ciasto-z-budyniem-i-sliwkami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation