Wnętrza

Dom

Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym

1 filet z piersi kurczaka
ok. 400 g pieczarek
300 ml śmietany 18%
2 łyżki musztardy ziarnistej
1 cebula
zioła prowansalskie
sól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowy, oliwa do smażenia

Kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam pieprzem, papryką i sosem sojowym. Wrzucam na rozgrzany tłuszcz.
Po obsmażeniu kurczaka dodaję pokrojoną cebulę i smażę aż cebula się odrobinę zeszkli.
Przerzucam wszystko do oddzielnego garnka w którym będę wszystko dusić. Na patelnię na odrobinę oliwy wrzucam umyte i pokrojone pieczarki.
Po podsmażeniu dodaję pieczarki do kurczaka i cebuli. Podlewam ok. 50 ml wody i dodaję śmietanę i musztardę.
Duszę aż sos zgęstnieje albo zagęszczam 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej rozmieszanej z wodą. Sos musi być gęsty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation