Kuchnia

Przystawki

kanapeczki roladki

przepis z cincin

1 dluga bagietka
ok.25 dkg szynki w plasterkach (lub innej wedliny)
ok.25 dkg sera zoltego w plasterkach
serek sniadaniowy Hochland lagodny bez dodatkow (ok.1 /2 opakowania)
lub inny tego typu serek
4-5 srednich ogorkow kiszonych
papryka konserwowa
inne ulubione dodatki
sol,pieprz
folia spozywcza do owiniecia

Sposob wykonania:

Dla wygody kroimy bagietke na 4 lub 5 czesci.Kazdy kawalek przecinamy poziomo tak jak bulke,ale nie do konca (ma sie tylko otwierac).Wydlubujemy ze srodka tzw.osrutke,ktora nie bedzie nam potrzebna.Kazdy kawalek smarujemy wewnatrz serkiem-cieniutko,ale dokladnie.Nastepnie kladziemy wedline,a na nia zolty ser.Ogorki kroimy wzdloz na cwiartki,a papryke w dluzsze paski i ukladamy wzdluz bagietki.Potem zwijamy dosyc mocno tak jak rolade i obwijamy scisle folia spozywcza.Dajemy do lodowki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna tez zamrazac na dluzszy czas).
Przed podaniem odwinac i kroic na kromeczki grubosci ok.1 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation