Kuchnia

Kuchnia

przepis na brownies

Składniki:
120g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60%
200g kostki do pieczenia Kasi
180g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
4 jajka
100g mąki pszennej (użyłam tortowej)
szczypta soli

1. Czekoladę z Kasią roztopić w rondelku z grubym dnem na małym ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, dodać cukier, cukier wanilinowy i wymieszać.

2. Następnie dodać całe jajka i wymieszać na jednolitą masę.
Na końcu dodać mąkę, sól i dokładnie, ale krótko wymieszać.

3. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30cm (ciasto będzie bardzo niskie) i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC na funkcji góra-dół przez około 25-35 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika.

4. Po wyjęciu z piekarnika odstawiać do przestygnięcia. Podawać pokrojone na kwadraty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation