Kuchnia

słodycze

Ciasto budyniowe bez pieczenia (ew. z galaretką.)

Ciasto budyniowe:

- 5 szklanek mleka
- budyń śmietankowy
- kostka masła
- 4 żółtka
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- aromat waniliowy
- ciastka- herbatniki bebe, ok. 30dkg
br> Cztery szklanki mleka zagotować z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe, zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami, następnie wlać do gotującego się mleka. Ciągle mieszając, gotować aż zgęstnieje. Połowę ciastek wyłożyć na blachę(dość dużą, prostokątną), posmarowaną tłuszczem. Na herbatniki wylać gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch. Na wystudzone ciasto można położyć owoce i zalać galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation