Kuchnia

Kuchnia

Tęczowa "babka"
Przygotowanie deseru zajmuje trochę czasu.
Ale zachwycenie w oczach dzieci - bezcenne !Polecam na dziecięce baliki lub urodziny.
Składniki :

galaretki o różnych smakach po 2 szt z każdego koloru (u mnie 2xfioletowa, 2x niebieska, 2xzielona, 2xżółta, 1xczerwona)
500g waniliowego serka homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)

Przygotowanie :
Pierwszą galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź i przelej do formy. Wstaw do lodówki i pozostaw do ostygnięcia. Następną galaretkę tego samego koloru rozpuść w 1 szklance gorącej wody i pozostaw do ostygnięcia. Przelej do miski dodaj 2-3 łyżki serka i dokładnie połącz składniki. Przelej do formy na stężoną galaretkę. W kolejnych warstwach postępuj tak samo jak w pierwszych. Ważne żeby każda warstwa była stężona aby masy się nie wymieszały.
Galaretki przelewałam do silikonowej formy w kształcie babki.
Aby wyciągnąć "babkę" z formy należy namoczyć w wrzątku ścierkę i położyć na chwilę na foremce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation