Kuchnia

dietetyczne

DIETA OWSIANKOWA
5
Pierwszy wa­rian­t menu na cały dzień.
ŚNIA­DA­NIE: 250 kcal. Owsian­ka: na­mocz 3 łyżki płat­ków owsia­nych (zmik­so­wa­nych w ma­lak­se­rze) w po­ło­wie szklan­ki mleka, dodaj star­te na tarce jabł­ko, posyp łyżką ro­dzy­nek i cy­na­mo­nem. Do picia kawa lub her­ba­ta.
PRZE­KĄ­SKA: 350 kcal.​Omlet: przy­go­tuj go z 2 jaj, ły­żecz­ki mąki i 3 łyżek zmie­lo­nych płat­ków owsia­nych oraz mleka. Po­sma­ruj ły­żecz­ką ni­sko­cu­kro­wej kon­fi­tu­ry. Do picia zie­lo­na her­ba­ta bez cukru.
OBIAD: 350 kcal. Sa­łat­ka z po­mi­do­ra­mi i me­lo­nem: 1/4 me­lo­na po­krój w kost­ki, dodaj po­kro­jo­ne­go po­mi­do­ra, po­kru­szo­ny ser ple­śnio­wy typu rok­pol (30 g). Wy­mie­szaj, polej łyżką oliwy z oli­wek, skrop octem win­nym i posyp płat­ka­mi owsia­ny­mi.
POD­WIE­CZO­REK 100 kcal. Mus tro­pi­kal­ny: wy­ci­śnij sok z 1/2 grejp­fru­ta i zmik­suj go z 3 łyż­ka­mi płat­ków owsia­nych i ka­wał­kiem me­lo­na (30 g). Do picia woda mi­ne­ral­na.
KO­LA­CJA 180 kcal. Kur­czak w pa­nier­ce: roz­bij de­li­kat­nie mięso z pier­si kur­cza­ka (100 g), posyp go przy­pra­wa­mi oraz płat­ka­mi owsia­ny­mi, wy­mie­sza­ny­mi z ły­żecz­ką miodu i przy­pra­wy magi. Zjedz z li­ść­mi sa­ła­ty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation