Kuchnia

Pasty do chleba

Pasztecik z mięsa z rosołu

SKŁADNIKI:
mięso pozostałe po ugotowaniu rosołu
1-2 jajka
1 cebula
2 łyżki tartej bułki (można pominąć)
opcjonalnie: 4 czubate łyżki startego sera (u mnie mimolette)
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła do posmarowania foremki
1 łyżka bułki tartej do oprószenia foremki
Mięso obrać z kości, zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z cebulą.

Dodać jajko, bułkę tartą oraz ser.

Masę dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Foremkę posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę, wyrównać i piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation