Kuchnia

przetwory

Konfitura truskawkowa z galaretką agrestową i miętą

Składniki:
• 2 kg truskawek - bardzo dojrzałych
•2 galaretki agrestowe
•około 20 listków mięty - dałam pieprzową







Przygotowanie:

•truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na plasterki, takie 0,2-0,3 cm
•umieścić truskawki w garnku z grubym dnem, pogotować na średnim ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając
•po tym czasie dodać galaretki, pokrojono drobniutko miętę, wymieszać i pogotować kolejne 10 minut już na większym ogniu, cały czas mieszając
•gorącą konfiturę nakładać do czystych i suchych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem, żeby się porządnie zassały

Przepis ze strony:
http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2013/06/konfitura-truskawkowa-z-galaretka.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation