Kuchnia

dekorowanie potraw

Sałatka jarzynowa - "Zegar"

Składniki:

1kg ziemniaków
0,5kg marchewki
1-2 pietruszki
6 jaj
4-5 ogórków kiszonych średni wielkości
1 puszka groszku konserwowego
1 majonez (np.Rzymski)
2 łyżki śmietany
sól,pieprz

Dekoracja:

6 jaj ugotowanych na twardo
1 mała gotowana marchewka
2 łyżki majonezu


Warzywa ugotować al dente. Marchewkę,pietruszkę,ziemniaki, jajka pokroić w kostkę. Ogórki pokroić również w kostkę i odsączyć na sitku. Groszek przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.Sałatkę przełożyć do salaterki, wierzch wyrównać, posmarować majonezem. Jajka przekroić na pół poukładać na sałatce. Z marchewki wyciąć paseczki i układać na jajkach rzymskie cyferki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation