Kuchnia

Kuchnia-SŁODKOŚCI

Składniki:

- 520 g mąki
- 170 g cukru
- 2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 1 szklanka śmietany 12% lub 18 %
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 120 ml oleju
- 100 g rodzynek
- 3 łyżeczki cynamonu + 80 g cukru
Wymieszać razem mąkę, sodę, cukier i sól. W drugiej misce wymieszać śmietanę, jogurt, olej i jajka. Rodzynki i mokre składniki dodać do mąki, krótko wymieszać łyżką, tylko do zwilgotnienia składników.

Cynamon wymieszać z 80 g cukru.

Keksówkę 30x12cm wysmarować masłem i posypać mąką. Nałożyć 1/3 ciasta i posypać 1/3 cynamonu, znów warstwę ciasta i cynamonu, robimy tak 3 warstwy, kończąc na cynamonie, w ciasto włożyć nóż i je przeciąć wzdłuż keksówki ( warstwy się bardziej wymieszają ). Piec 65 min, w 150 st. C z termoobiegiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation