Kuchnia

KUCHNIA

TACOS z grillowaną rybą - mało kalorii, mnóstwo smaku. Pycha! - Food - Boska.pl

Potrzebujesz: 1 szklankę ananasa pokrojonego w kostkę (koniecznie świeżego!), 1 awokado, 1/4 czerwonej cebuli, 4 rzodkiewki posiekane, sok z jednej limonki, 1/2 szklanki posiekanej kolendry, sól i pieprz do smaku, olej kokosowy do smażenia, 400 g filetów z dorsza, 4 tortille kukurydziane, 1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty, 1 łyżkę mieszanki przypraw (receptura poniżej).

Mieszanka przypraw: 1 łyżeczkę kuminu, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżeczkę pieprzu Cayenne, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu, 1 łyżeczkę soli morskiej.

Krok po kroku:

1. W małej miseczce wymieszaj składniki mieszanki przypraw.

2. Wymieszaj ananasa, pokrojone w paski awokado, posiekaną cebulę, rzodkiewkę i sok z cytryny. Dodaj kolendrę, sól i pieprz do smaku.

3. Filety z ryby posmaruj olejem kokosowym i natrzyj mieszanką przypraw.

4. Rozgrzej patelnię grillową. Smaż doprawioną rybę po 4 minuty z każdej strony. Ciepłą rybę rozdrobnij widelcem.

5. Tortille podgrzej w mikrofalówce lub na suchej patelni. Porcje ryby rozłóż na tortille, dodaj ananasową salsę i posyp paskami kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation