Kuchnia

Kluchy w różnej postaci...

NACHOS
Składniki:
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 szklanki mąki pszennej
- jajko
- letnia woda
- sól, pieprz

- słodka papryka w proszku
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Mąki wysypujemy na stolnicę, dodajemy jajko. Zagniatamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Ciasto powinno być zwarte i sprężyste (podobnie jak te, na pierogi). Dodajemy również przyprawy do smaku. Stolnicę posypujemy odrobiną mąki, aby nic się do niej nie przyklejało. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutkie, ok 1 mm. placki. Np. za pomocą szklanki wycinamy z placków koła, które następnie dzielimy na 6-8 trójkątów. Tak przygotowane nachosy smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, na złoty kolor.


Read more: http://zielonykoperek.blox.pl/2012/06/Domowe-nachos-i-piekielny-sos-jumbo-Nigelli.html#ixzz2VR8tE1vU
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation