Kuchnia

kulinaria

Wafel kokosowy

Składniki:
4 wafle (kwadratowe tortowe)
150g wiórek kokosowych
0.5 szklanki mleka
0.5 szklanki cukru pudru
2 kostki masła
1 słoiczek powideł śliwkowych
Mleko zagotować, zaparzyć w nim kokos.
Masło utrzeć z cukrem ma puch.
Do masła dodać kokos.
Całość wymieszać.
Pierwszy wafel posmarować powidłami, rozsmarować na nim 0.3 masy kokosowej.
Przykryć drugim waflem i docisnąć.
Wafla pokryć 0.3 ilością masy.
Przykryć trzecim waflem i docisnąć.
Trzeciego wafla posmarować powidłami i ostatnią częścią masy kokosowej.
Całość, przykryć ostatnim, czwartym waflem i docisnąć.
Wstawić na kilka godzin do lodówki by masa stężała, a wafle lekko zmiękły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation