Kuchnia

Pysznie - na słono

babeczki z cukini
składniki

3 ziemniaki
2 cebule
oliwa
3 cukinie (ok. 60 dag)
sól, pieprz
majeranek
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka tartej bułki + bułka do wysypania foremek
100 g sera ricotta
3 jajka
masło
1 duży pomidor


sposób przygotowania

ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, robimy purée. cebule lekko podduszamy na oliwie, dodajemy pokrojone cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekaną natkę i dusimy 10 min. mieszamy uduszone warzywa z purée z ziemniaków. dodajemy tartą bułkę, ricottę, rozkłócone jajka. 4 foremki do zapiekanek smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. wlewamy masę do foremek, pieczemy w temperaturze 180oc przez 30 min. podajemy babeczki na dużych plastrach świeżego pomidora.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation