Kuchnia

Dania z pomysłem

Składniki: ( na 3 porcje )
podwójna pierś z kurczaka
30 - 40 dkg pieczarek
ok 8 plasterków sera żółtego
przyprawa do kurczaka ( ja używam złocistej )
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Pierś myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu, a następnie kroimy w dość duże kawałki ( jedną pierś kroiłam na 3 - 4 części )
Kawałki kurczaka delikatnie rozbijamy, a następnie posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka ( należy uważać z ilością, bo przyprawa jest słona i pikantna )
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na nią kotleciki. Smażymy na delikatnym ogniu po kilka minut z każdej strony
Bitki zdejmujemy z patelni, nakładamy na nie wcześniej przygotowane pieczarki ( pokrojone na półplasterki, podsmażone na oleju aż do odparowania z nich wody, delikatnie posolone i doprawione pieprzem)
Na bitki z pieczarkami kładziemy po plasterku żółtego sera (bitki nie są duże, więc plasterek składam zwykle na pół ) i zapiekamy w specjalnym piecyku,w piekarniku lub mikrofali, aż do momentu roztopienia się sera. Tym razem postawioną na ogniu patelnię z kotlecikami przykryłam na chwilę przykrywką i ser się stopił
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation