Kuchnia

gotowanie

Tort kokosowo-malinowy

Składniki na malinową galaretkę:
pół kilograma malin (użyłam mrożonych)
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki soku z cytryny
2 galaretki malinowe (użyłam jednej galaretki i dwóch listków żelatyny)
Składniki na biszkopt kakaowy:
100 gramów mąki
100 gramów cukru
3 jajka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
3 łyżki oleju
Składniki na masę serową:
ok. 1 kieliszka Malibu (lub innego likieru kokosowego; ewentualnie kilka kropel olejku kokosowego)
500 gramów mascarpone
500 gramów kremówki
5 łyżeczek żelatyny w proszku (użyłam 12 listków żelatyny)
1.5 szklanki cukru pudru
pół szklanki wrzątku
pół szklanki wiórek kokosowych (opcjonalnie)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation