Kuchnia

sweets

Ciasto z malinami
Składniki:
1 filiżanka (cup) mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
skórka otarta z 1 cytryny
cukier lub esencja waniliowa
szczypta soli
1/2 filiżanki oleju
2 jaja

1 i 2/2 filiżanki owoców- malin
2 łyżki grubego brązowego cukru i tyle samo płatków migdałów do posypania wierzchu
(dodałam też dosłownie kilka jagód, dla złamania koloru)



Przygotowanie:
Łatwiej być nie może: wymieszać suche składniki i połączyć z mokrymi (wymieszanymi jajkami z olejem). Ciasto jest dość gęste. Część ciasta wyłożyć w wysmarowanej masłem i oprószonej mąką foremce (użyłam keksówki), na niej ok. 1/3 owoców. Przykryć je resztą ciasta.nie przejmując się tym, że jest to warstwa dość cienka. Wierzch ozdobić owocami, posypać grubym cukrem. Piec ok. 50 minut w temp. 180 oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation