Kuchnia

Przepisy

Składniki:
15 średniej wielkości pieczarek
1 surowe jajko
2 łyżki tartej bułki
sól
pieprz
ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej zieleniny ( np natki pietruszki lub szczypiorku )
ok.2 łyżki masła
Sposób wykonania:
Pieczarki obrać i oddzielić nóżki od kapeluszy. Umyć
Nóżki drobno posiekać. Dodać do nich surowe jajko, 2 łyżki tartej bułki, przeciśnięty ząbek czosnku ( jeśli ktoś nie lubi można pominąć ), posiekaną zieleninę. Posolić i doprawić pieprzem. Dokładnie wymieszać
Kapelusze pieczarek bardzo delikatnie posolić i napełniać farszem
Formę do zapiekania posmarować dokładnie masłem i układać na niej napełnione farszem pieczarki. Na każdej pieczarce kłaść mały kawałeczek masła
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok 35 minut do zrumienienia wierzchniej warstwy farszu
Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dań głównych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation