Kuchnia

Kuchnia

Składniki:
1/2 szklanki sosu sojowego (najlepiej taki z obniżoną zawartością soli)
1/3 szklanki wody (lub trochę więcej jeśli chcemy aby sos był mniej słony)
1 łyżka koncentratu pomidorowego
3 łyżki ketchupu
1/2 łyżeczki przyprawy chilli
4 łyżki oliwy z oliwek (w oryginale – oleju)
1 łyżka syropu z agawy (w oryginale – 1 łyżka miodu+2 łyżki ciepłej wody)
2 roztarte ząbki czosnku
4 łyżki wódki wyborowej

Wykonanie:
Wszystkie składniki sosu włożyć do dużego słoika (1 litr) typu twist. Mocno zakręcić i kilkukrotnie potrząsnąć, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Marynatą polewać mięsa w czasie pieczenia na grillu, na ognisku lub na rożnie (na patelni albo w piekarniku).
Mięs nie solić! Sos jest dość słony, bo zawiera sos sojowy.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation