Kuchnia

Jestę kucharzę

Zdrowy keks

Składniki:
1 1/2 szkl ulubionych płatków śniadaniowych, niebłyskawicznych
1/2 szkl siemienia lnianego
1/2 szkl otrębów pszennych
1 szkl ulubionej mąki
1/2 szkl brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki soli
skórka otarta z 1 cytryny
1 łyżeczka mielonego imbiru
szczypta cynamonu
2 szkl bakalii
1 1/2 szkl jogurtu naturalnego
2/3 szkl miodu
1 jajko(dałam 2)

Polewa czekoladowa

Płatki, siemię i otręby opiekać w piekarniku na blasze 10 minut.
Ostudzić i zmielić w młynku.
Dodać mąkę, cukier, proszek, sól, skórkę, przyprawy i bakalie.
Wymieszać. Osobno utrzeć jogurt, miód i jajko.
Mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do formy na keks wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec przez około godzinę w temperaturze 175stC.
Wystudzić , polać polewą czekoladową i zajadać się!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation