Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Batony musli

44 g płatków owsianych
7 g orzechów nerkowca
8 g rodzynek
1 łyżeczka miodu
2 łyżki kakao (o obniżonej zawartości tłuszczu)
1,5 łyżki kefiru
1 łyżka wody

Wykonanie:
Do naczynia wsyp: płatki, orzechy, rodzynki, kakao- wymieszaj. Dodaj miód, kefir i wodę, wszystko ponownie wymieszaj. Powstałą masę odstaw na 10 min, aby wszystkie składniki się połączyły. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Po 10 minutach możesz z masy formować batoniki. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut w opcji grzanie góra- dół. Wyjmij z pieca, poczekaj aż batoniki ostygną, włóż do lodówki na godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation