Kuchnia

pieczen

Chrupiące skrzydełka
Składniki
skrzydełka ok. 700 g
3-4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka chili
sól, pieprz
słodka papryka
1 jajko
paczka ryżowego makaronu do podania lub frytki
olej do smażenia
Przygotowanie
Od skrzydełek odcinam lotki, a potem dzielę skrzydełka na dwie części. Oprószam pieprzem, solą i papryką.
Każde skrzydełko obtaczam w rozkłóconym jajku a potem w mieszaninie mąki pszennej, kukurydzianej i chili.
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok. 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Smażę na głębokim, rozgrzanym tłuszczu aż będą rumiane.

Podaję ze smażonym makaronem lub frytkami, smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation