Gadżety

Gadżety

Przepis na... świąteczne serwetki choinki i gwiimage
Pięknie złożone serwetki od zawsze są częścią stylizacji mojego świątecznego stołu. Na Boże Narodzenie są choinki albo gwiazdy, na Wielkanoc zające. I niezależnie od tego czy decydujemy się na serwetki z materiału, czy papierowe, za każdym razem dodają ciepła i przytulności.
imageimageimageimageimageimageimage

Kroki:

1., 2., 3. Serwetkę składamy na pół i jeszcze raz na pół (papierowe są już tak złożone, więc pomijamy te kroki).

4., 5., 6. Serwetkę układamy złożeniem do góry, a wolnymi rogami do dołu. Bierzemy pierwszy róg i zaginamy do góry zostawiając ok. 1-2 cm od wierzchołka. Z każdym kolejnym rogiem postępujemy tak samo.

7. Serwetkę odwracamy na drugą stronę.

8., 9. Boki składamy tak, by od góry powstał szpiczasty wierzchołek.

10. Ponownie odwracamy serwetkę i mamy pierwszy wzór choinki. Jeśli chcemy możemy w tym zakończyć składanie.

11., 12. Zaginamy pierwszy róg do góry i z każdym następnym postępujemy tak samo, wkładając go pod warstwę nad nim.

I gotowe!azdy - Niebałaganka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation