Kuchnia

naleśniki,krokiety

Przepis: naleśniki zapiekane

czas wykonania: 60min.
ilość kalorii: 550 kcal
liczba porcji: 4

Tego potrzebujesz:

Ciasto: 1,5 szklanki gazowanej wody 1,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3 jajka łyżka oliwy
Nadzienie:
40 dag białego sera
posiekana duża cebula
15 dag wędzonego boczku,pokrojonego w kostkę
mielony pieprz,
sól,
olej,
10 dag sera typu lazur

Sposób przygotowania

1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na 30 minut.
2. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż na oleju cienkie naleśniki.
3. Na 3 łyżkach oleju przesmaż cebulkę z boczkiem.
4. Wymieszaj z pokruszonym serem.
5. Dopraw solą oraz sporą ilością mielonego pieprzu.
6. Naleśniki obłóż przygotowanym nadzieniem, złóż, umieść w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
9. Posyp serem pleśniowym.
10. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze ok. 150 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation