Kuchnia

ma cuisine

Sałatka z zupek chińskich

Składniki:

2 zupki chińskie
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 ogórek zielony mniejszy
2 pomidory
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Pomidor sparzyć, obrać z skórki. Wydrążyć nasiona a miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać z skórki, pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać w misce dodać rozdrobniony makaron z zupki chińskiej, pokrojony szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Przykryć folią i włożyć na 3-4 godziny do lodówki do przegryzienia się smaków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation